Kinderkringen (6-12 jaar)

Op de 2e en de 4e zondag van de maand leiden onze pastor en predikant de viering. Op die zondagen is er een apart programma voor kinderen (Tienerkring 10-12j, Kinderkring 6-9j, Kiezeltjes 3-6j, Oppas 0-3j.).

De kinderen van de 6 tot 12 jaar beginnen samen met hun ouders in de kerk. Na een gezamenlijke opmaat gaan zij met een lantaarntje naar hun eigen kring in het naastgelegen schoolgebouw (Vrije School De Zwaneridder). Daar aangekomen nemen de kinderen plaats in een gouden cirkel op de kussens.

De leiding heeft een oude doos. Telkens pakt ze iets uit de doos en legt het in de kring. De kinderen kijken geboeid: Wat is dit allemaal? Dan begint de verteller te vertellen.. De figuren in het midden komen in beweging. Even zijn we in een andere wereld. Een vreemd vertrouwde wereld… dat weer wel. We vragen ons af wat het te betekenen heeft. Daar kun je verschillend over denken en voelen. We leren met hoofd, hart en hand de rijkdom van een levende traditie. Na de expressie gaan we terug naar de kerk waar het naar koffie ruikt. Voor de kinderen is er gelukkig limonade en de limonade klaar staat.