Adventmiddag woensdag 18 december 2019

adventmiddag

Adventmiddag woensdag 18 december van 15.00 – 16.30 uur (inloop vanaf 14.30 uur)

Op woensdag 18 december bent u van harte welkom in een kerk  in kerstsfeer voor de Adventsmiddag voor ouderen. Naast tijd voor ontmoeting is er een kerstverhaal en mooie kerstmuziek, uitgevoerd door  het koor Tarantella, onder leiding van Juliette Stout- Van Leeuwen.

Aanmelden voor 13 december bij Gerda van Loo, L. Roggeveenstraat 2, 6708 SL Wageningen (gerda@vanloo-kramer). U kunt indien nodig opgehaald en thuisgebracht te worden. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken, graag even aangeven bij uw aanmelding (belangrijk: ook graag vermelden of u een rollator meeneemt). Komt u met een taxi, noem dan als adres: August Faliseweg 22.

Met een pak maandverband naar de kerk!

maandverband actie 2019

Aanstaande zondag 22 december, 4e adventszondag, vindt in de Arboretumkerk een bijzondere themadienst plaats. Vanuit taakgroep Wereld willen we samen als gemeenschap nadenken over het thema schuld en armoede. We hebben Leontine van Eck, van stichting ISOFA, uitgenodigd om wat over haar werk in de schuldhulpverlening te vertellen. Bovendien zal onze eigen Magriet Achterhof vertellen over haar ervaringen als schuldhulpmaatje van diverse mensen hier in Wageningen.

Jeannette den Ouden leidt deze bijzondere dienst en zal in haar overdenking en liturgie aansluiten bij het thema. Er wordt gecollecteerd voor Stichting ISOFA, die dit geld onder andere gebruikt voor training van schuldhulpmaatjes. Tegelijk willen we ook iets tastbaars doen. De voedselbank is voor mensen met een zeer krappe beurs een welkome aanvulling op hun besteedbaar inkomen. Voedsel krijgt de bank vaak in overvloed gedoneerd (van o.a. winkelketens). Helaas ontbreekt het vaak aan houdbare, maar essentiële producten, die vaak kostbaar zijn voor mensen. Denk aan Wc-papier, tandpasta, shampoo, schoonmaakspullen of maandverband / tampons. In het kader van deze zondag willen we jullie allen oproepen een dergelijk product te doneren in de voedselbankmanden in onze kerk. Dus: trek je portemonnee voor maandverband en neem het mee naar de kerk op zondag 22 december.

Kinderkerstviering 24 december 2019

Kinderkerst2019

Kinderkerstviering over herders dinsdag 24 december 17.00

Op Kerstavond vieren kinderen, volwassenen, gelovigen en twijfelaars met elkaar Kinderkerst in de Arboretumkerk. Iedereen is van harte welkom.

“Ga je mee op reis? Laten we naar Bethlehem gaan om met eigen ogen te zien wat er gebeurd is!".

Samen met een wijze herder wordt door de kinderen het eeuwenoude kerstverhaal opnieuw verteld. Dit keer met verschillende bekende en bijzondere liedjes.

Ga je ook mee op reis? Jullie zijn van harte uitgenodigd voor onze kerstviering in de Arboretumkerk. Neem je vader, moeder, opa, oma en natuurlijk vriendjes en vriendinnetjes die zin hebben, mee. Neem ook je eigen knuffel mee voor in de kerststal!

Er is een kinderkoor, het kerstverhaal wordt verteld, en er zijn allerlei leuke en bekende liedjes. Als afsluiting is er chocolademelk met koekjes.

Voor de allerkleinsten is er oppas. Vanaf 16.45 is de deur open en kun je meezingen met bekende kerstliedjes. Om 17.00 begint de viering die ongeveer een uur duurt.

Kerstavondviering 24 december 2019

kerstavond 2019

Kerstavondviering dinsdag 24 december om 21.30 uur

Ook de Kerstavondviering voor jongeren en volwassenen gaat dit jaar over de herders. Jeannette den Ouden, predikant van de Arboretumkerk, zal de viering leiden. Traditiegetrouw eindigt de viering in een kring van licht. Na afloop drinken we samen Glühwein. U bent van harte welkom.

Fotoserie Dubbelstrijd, opening 5 januari 2020

dubbelstrijd

Dubbelstrijd, opening zondagmorgen 5 januari 2020, 10.00 uur

In de Arboretumkerk in Wageningen, op de hoek van de August Faliseweg en de Arboretumlaan, zal van 5 januari tot en met 29 maart 2020 de fotoserie “Dubbelstrijd” van Nannie Delsing te zien zijn (www.nanniedelsing.nl).

In deze serie van 9 dubbelbeelden geeft zij haar worsteling met geloof en geloven weer: ze noemt zichzelf niet gelovig maar komt toch in de kerk. Deze inconsequentie vindt zij “dubbel”.

Tijdens de Nieuwjaarsviering op zondag 5 januari vanaf 10 uur zal Nanny een toelichting op de fotoserie geven.

De kerk is open op zondagen tijdens diensten (aanvang 10.00 uur) en bij (muziek)uitvoeringen. Zie hiervoor aankondigingen in de Stad Wageningen.