De kerk aan de Arboretumlaan in Wageningen, bekend als Arboretumkerk Vrijzinnig Op Weg, is het vrijzinnige huis voor mensen met uiteenlopende achtergrond. Vanwege de corona maatregelen zijn 50 mensen in de kerk toegestaan. Opgave via het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie vindt u hier.

De vieringen zijn digitaal te beluisteren via Youtube. Klik op LUISTEREN voor de Youtube kerkradio en op LEZEN om de liturgie te bekijken:

Zondag 24 oktober:   Luisteren     Lezen

27 oktober, Leesgroep Joodse Mystiek

19.30-21:30: Leesgroep Joodse Mystiek in de Tuinzaal

We lezen het boek “Ik die verborgen ben” (€ 27,50 uitg. Skandalon). De schrijver Weinreb laat daarover vanuit duizenden jaren oude bronnen een nieuw licht schijnen, wat nieuwe inzichten geeft. Zo is het veelzeggend dat de naam van God in dit bijzondere Bijbel verhaal helemaal niet voor komt. Toch is dit verhaal in de Bijbel opgenomen. Het verhaal dat over het Bijbelboek Esther gaat, gaat over ons in ònze (binnen) wereld! U kunt het verhaal in uw eigen leven, bij uzelf herkennen en beleven.

In principe komen we om de 3e weken bij elkaar. We lezen het boek met elkaar d.m.v. close-reading en gaan in op de vragen die dit oproept. Het is daarom niet noodzakelijk dat u de tekst van te voren hebt gelezen, maar het helpt wel. Kent u het Bijbel verhaal ‘Esther’ niet, dan is het goed om het van te voren een keer te lezen. Er is nog ruimte over in de leesgroep. Opgave bij Joyce, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.