Welkom op de website van de Arboretumkerk

De kerk aan de Arboretumlaan in Wageningen, bekend als Arboretumkerk Vrijzinnig Op Weg, is het vrijzinnige huis voor mensen met uiteenlopende achtergrond.

De vieringen zijn ook digitaal te beluisteren via Youtube. Klik op LUISTEREN voor de Youtube kerkradio en op LEZEN om de liturgie te bekijken.

 

Zondag 22 januari:   Luisteren     Lezen  

 

Bericht

27 januari, Ontmoeting met gevolgen

15.00-17.00: Ontmoeting met gevolgen

 

Op vrijdag 27 februari is er in de Arboretumkerk een toneelstuk over twee vrouwen die via de familie aan elkaar verbonden zijn. Menno Simons, de grondlegger van de Mennonieten, was getrouwd met Geertruydt Jansdochter Hoyer. Zij is tot dusver (helaas) op de achtergrond gebleven. Het is tijd om dat - na al die eeuwen – te veranderen. Haar verre achter -, achter -, achter- kleindochter Geerte de Vries - getrouwd met Symen de Boer – heeft Geertruydt aangespoord om haar kant van de geschiedenis te vertellen. Immers zij heeft ons vast wel het een en ander te vertellen en misschien geeft ze ons voor deze tijd ook nog ideeën om over na te denken. Beide vrouwen hebben in hun tijd, op grond van een bijzondere ontmoeting, voOntmoeting met gevolgenor een andere weg gekozen. Een weg met grote gevolgen voor hun verdere leven. Beseften zij welke stap zij namen, het onbekende tegemoet? In dit toneelstuk kijken de beide vrouwen terug op die keuze, op de gevolgen voor de toekomst. 

Korneel Roosma - de Vries speelt Geertuydt en Geerte.

Plaats: Arboretumkerk

Datum: vrijdag 27 januari 2023

 

Bijdrage € 5,00

Aanvang: 15.00 uur

Opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

+