10 november 2019, regiozondag kk

10:00-11:00: Regiozondag St Samenwerkingsverband Vrijzinnigen Zuid Veluwe Vallei, kinderkringen

In onze kerk: theaterstuk over Anne Zernike. Uitgevoerd door Sanne Terlouw en het ensemble van haar zus Pauline Terlouw.

Literair concert Anne door Sanne Terlouw en het Leonard Ensemble

Op zondag 10 november vindt in de Arboretumkerk aan de Arboretumlaan een literair concert plaats. Het literaire concert  ‘Anne’ gaat over het leven van een bijzondere vrouw: Anne Mankes-Zernike. Zij werd in 1911 de eerste vrouwelijke predikante in Nederland en was de vrouw van de schilder Jan Mankes. Behalve dat Anne zich staande wist te houden in een kerkelijke wereld die gedomineerd werd door mannen, is ze van groot belang geweest voor de richting waarin de vrijzinnige kerken in Nederland zich in de vorige eeuw heeft ontwikkeld. Een richting waarin kunst en cultuur steeds belangrijker werd.

Schrijfster Sanne Terlouw vertelt het levensverhaal van Anne en het Leonard Ensemble, bestaande uit Pauline Terlouw (viool), Carla Schrijner (cello) en Jan Willem Nelleke (piano) speelt onder andere muziek Franz Schubert, Clara en Robert Schumann, Claude Debussy en Maurice Ravel.

U bent welkom vanaf 09.30 uur Het concert start om 10.00 uur.