Welkom op de website van de Arboretumkerk

De kerk aan de Arboretumlaan in Wageningen, bekend als Arboretumkerk Vrijzinnig Op Weg, is het vrijzinnige huis voor mensen met uiteenlopende achtergrond.

 

U bent van harte welkom bij onze vieringen. Deze zijn ook digitaal te beluisteren via Youtube. Klik op LUISTEREN voor de Youtube kerkradio en op LEZEN om de liturgie te bekijken.

 

 

"

Zondag 23 juni 2024 :   Luisteren     Lezen  

 

Bericht

Lidmaatschap

Kennismaker

Iedereen is welkom in de Arboretumkerk, ongeacht levensbeschouwelijke achtergrond. Velen vinden het prettig om eerst een tijdje kennis te maken, wij noemen hen ‘kennismakers’. Zij krijgen de gelegenheid om gedurende een jaar met alle facetten van de onze gemeenschap kennis te maken. Zo kun je mee doen met alle activiteiten, komt de predikant op bezoek en krijg je de tweeklank (kerkblad) toegestuurd.

 

Vriend of lid

Wanneer je je thuis voelt bij onze gemeenschap kunt je ervoor kiezen om vriend of lid te worden van onze gemeenschap. Wat wil zeggen dat je gevraagd wordt een financiële bijdrage te leveren. Er zijn verschillende opties.

Je kunt:

  1. vriend worden en op eigen wijze deel nemen, of wel
  2. lid worden van de Vrijzinnigen Nederland - afdeling Wageningen of
  3. lid worden van de Doopsgezinde Gemeente Wageningen. Deze laatste vorm van lidmaatschap gaat samen met een belijdenis en Doop voor wie dat nog niet gedaan heeft.

 

We vinden het belangrijk om elkaar te leren kennen. Daarom vragen we iedereen die vriend of lid wordt, zich op zijn/haar eigen manier aan de gemeente voor te stellen, tijdens een viering, met een korte toelichting over wat je beweegt om vriend of lid te worden. Deze toelichting kan met de predikant worden voorbereid.

 

Wil je kennismaker, vriend of lid worden? Dan kun je een inschrijfformulier aanvragen bij het secretariaat; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Financiële bijdrage

We maken geen onderscheid tussen leden en vrienden. Een gemiddelde bijdrage van €400 per volwassene is noodzakelijk om als Arboretumkerk onze activiteiten te kunnen uitvoeren. Dit bedrag is een gemiddelde: we vragen je naar vermogen bij te dragen. Een door veel kerkgemeenschappen gehanteerde richtlijn is 1,5- 2,0% van je belastbaar inkomen. Voor ons geldt als minimale bijdrage €150 per persoon.

Maak bij voorkeur je bijdrage over op de bankrekening van de Stichting Arboretumkerk. Echter, ook de rekeningnummers van de Doopsgezinde Gemeente en de Nederlandse Protestantenbond kun je gebruiken:

NL28 TRIO 0390 9950 88 - t.n.v. Stichting Arboretumkerk

NL02 TRIO 0784 9550 42 - t.n.v. Doopsgezinde Gemeente Wageningen e.o.

NL89 INGB 0000 8952 80 - t.n.v. Ned. Protestantenbond Wageningen  

 

Collectes: cash of digitaal

Bij iedere dienst is er een collecte voor een maatschappelijk doel en voor de eigen gemeente. Het geld voor de collectes kan zowel cash tijdens de dienst als digitaal op een willekeurig moment worden overgemaakt. Voor de digitale collecte maken we gebruik van de Scipio App.

 

Scipio App

De Scipio App kan geïnstalleerd worden op smartphones en tablets via Google Play of App Store (zoek op Scipio). Belangrijk is dat je inlogt met het emailadres dat bij ledenadministratie van de Arboretumkerk bekend is. Na installeren van de App zijn je persoonsgegevens zichtbaar zoals die opgenomen zijn in onze ledenadministratie: telefoonnummer, emailadres, wijk, postadres en gezinsleden. In eerste instantie zijn deze gegevens alleen zichtbaar voor jezelf. Daarna kun je zelf aangeven of deze persoonsgegevens ook zichtbaar zijn voor andere leden en vrienden van de Arboretumkerk die de Scipio App gebruiken.

De Scipio App laat zien welke collectedoelen actueel zijn. Doneren gaat via een zogenaamd digitaal collectetegoed, dat je op ieder moment kan opwaarderen. Bij opwaarderen wordt via een incassomachtiging het opgegeven bedrag afgeschreven van je betaalrekening en overgemaakt op de Triodosrekening van de Arboretumkerk. Vervolgens bepaal jij hoe je het digitaal collectetegoed verdeelt over de verschillende collectedoelen. Door gebruik van het digitaal collectetegoed is niet zichtbaar aan welk doel je geld geeft en wordt voorkomen dat onze financiële administratie ondersneeuwt met veel kleine donaties.

+