Bericht

Nieuwe Covid maatregelen voor 4-18 november 2020

De nieuwe maatregelen om de verspreiding van het Covid-virus een definitief halt toe te roepen, betekenen ook voor de Arboretumkerk een aantal veranderingen. De veranderingen zijn gericht op het vermijden van samenkomsten en verplaatsingen. Ze betreffen de zondagochtendvieringen en de groepen.

 

Zondagochtendvieringen: De komende twee weken (op zondagen 8 en 15 november 2020) zijn er geen vieringen in de kerk. De voorganger, het dienstdoende bestuurslid en de musici komen wel bij elkaar. De viering kan op de gebruikelijke manier worden beluisterd via onze website: www.arboretumkerk.nl. De gedachtenisdienst op 22 november aanstaande gaat in principe wel door, tenzij de maatregelen van de overheid worden verlengd. Hierover volgt uiterlijk zondag 15 november bericht.

 

Groepen: Tot en met woensdag 18 november zijn er geen groepsbijeenkomsten in de kerk. Degenen die zich hebben opgegeven, worden tijdig geïnformeerd over de alternatieven, zoals Zoom.

Kerkdienst Youtube streaming en coronaprotocollen opstart fysieke diensten

 

De kerkdiensten zijn via youtube live te beluisteren. Op de homepage staat de actuele link om te luisteren en de liturgie/overdenking te lezen.

De diensten die zijn geweest, zijn terug te vinden via het ingelogde deel bij overdenkingen. 

 

Corona protocollen fysieke kerkdiensten

Het bestuur heeft zich samen met Jeannette intensief bezig gehouden met hoe we in onze kerkgemeenschap in de komende maanden geleidelijk weer vieringen en andere activiteiten op gang kunnen brengen. 

 

Hieronder volgt een overzicht van het plan, met details voor aanmelding en hoe we daar mee om gaan, gevolgd door het protocol. Als bestuur willen we benadrukken dat (uiteraard) iedereen vrij is om zelf te kiezen of hij/zij wil deelnemen aan deze vieringen. Ook is van belang te weten dat we vanaf 14 juni een nieuwe geluidsinstallatie hebben en dat volgens verwachting daarmee ook de diensten direct beluisterd kunnen worden (ook wel ’streamen’ genoemd). Dus als je, ondanks de maximale (!) voorzorgsmaatregelen die we als bestuur nemen, liever niet naar de kerk komt, dan is dat geen enkel probleem, de vieringen blijven beschikbaar per mail, per post, en online te beluisteren.

 

Voor iedereen die zich opgeeft, gelieve vooraf het ‘Corona protocol’ / de richtlijnen rond de vieringen goed door te lezen – zie de laatste Tweeklank en deze zullen binnenkort ook beschikbaar zijn op de website. 

 

Voor alle opgaven voor vieringen hieronder geldt dat als het maximum aantal personen voor deze viering al is bereikt (in juli 50 mensen), u daarmee op de lijst wordt geplaatst van de eerstvolgende viering, tenzij u bij de opgave aangeeft dat niet te willen.

 

Protocol

 

Om bovenstaande op een veilige manier te kunnen doen zijn een aantal ‘richtlijnen’ voor ons gedrag van groot belang, als volgt:

Als je je niet helemaal lekker voelt, moet hoesten of anderszins gezondheidsklachten hebt, moet je thuis blijven. Dit zal door een bestuurslid bij de ingang worden geverifieerd .

Er zullen één of meerdere ingang/en en een andere uitgang zijn, en een loop richting, dat wordt vooraf goed voorbereid, gecommuniceerd en duidelijk aangegeven. 

Jassen worden mee genomen naar je plaats, niet in de hal ophangen

Bij de ingangen en in de tuinzaal moet iedereen zijn/haar handen desinfecteren, daar staat gel voor gereed.

We blijven op 1.5 meter afstand van elkaar, voorkom dus opstoppingen bij binnenkomst en het verlaten van de kerk - behalve familieleden uit hetzelfde huis

We gaan tot en met de slotdienst nog niet samen zingen. 

Mensen mogen alleen op stoelen met een groene sticker zitten. Liturgieën worden door de koster op de stoelen met groene stickers gelegd en niet uitgedeeld. Er worden geen liedboeken gebruikt alle liederen worden in de liturgie afgedrukt. 

Na de viering gaat iedereen gelijk naar buiten; hier kan men elkaar eventueel spreken. Er wordt geen koffie in de kerk gedronken.   

Na gebruik van toiletten handen wassen, voor het afdrogen van de handen zijn papieren tissues aangeschaft.   

Bij de uitgangen staan mandjes voor de collectes.

 

Voor opgave voor de volgende dienst, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hulp aan Moria

Afgelopen week werd Kamp Moria bijna geheel verwoest door brand. Vluchtende mensen raakten opnieuw ontheemd. Duizenden mensen zijn alles kwijt en zwerven nu over het eiland Lesbos. Nederland wil nu 100 vluchtelingen opvangen, wat zelfs als gebaar beschamend weinig voorstelt.

 

De Arboretumkerk pleit voor onmiddellijke hulp, nu, in Griekenland voor ontheemde vluchtelingen, en ook in Nederland voor opvang van vluchtelingen. Laten we onze stem laten horen via petities en meedoen met concrete hulp, zoals de slaapzakkenactie van becausewecarry.org. Er is een verzamelpunt in Ede. Ook de Cristian Peace Teams, die deze tijd actief zijn op Lesbos en nauw verbonden zijn met Wereldwerk- ADS, kunnen onze steun gebruiken.

 

https://cpt-nl.org/blog/moria-brandt-europa-neem-je-verantwoordelijkheid/

 

Verder kunnen we wijzen op deze petitie met een oproep aan de Europese Unie:

To “set a precedent for the basic health and safety of asylum seekers through the evacuation of Moria Camp and hotspot camps in the Aegean Islands, with the safe transferring of people to member states.”

https://bit.ly/3hnIwJz

 

En voor Nederland onderstaande petitie om ten minste 500 vluchtelingen op te nemen: https://bit.ly/2ZyyGP1 

Mediteren midden in de week

Heb jij het altijd (te) druk en verlang je naar een adempauze midden in de week? Heb je rust in je hoofd nodig met deze rare veranderende wereld? Gun jezelf dat rustmoment!

 

Vanaf 16 september kun je nu weer elke woensdag tussen de middag meedoen met een korte aandachtsmeditatie. De meditaties worden geleid door Jeannette den Ouden. Meditatie-ervaring is niet nodig.

 

 

De bijeenkomsten zijn voor iedereen toegankelijk, maar vanwege corona wel maar met maximaal 10 mensen, dus opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook online via Zoom is deelnemen mogelijk.

Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

 

Tijd: vanaf 16 september op woensdag 12-12:45

Plaats: Tuinzaal via zij-ingang van de Arboretumkerk, Delhorstpad de deur links naast nummer 6, Wageningen.

Uitnodiging om mee te doen met het Dialoogspel ‘Tussen Zon en Maan’ (Gespreksgroep)

tussen zon en maanOp zondagmiddag 20 september starten we met een groepsreis van 7 etappes rondom contrastervaringen. In een groep van max. 8 personen starten we, aan de hand van het ‘spel’ en haar spelregels, een aantal gesprekken over deze ervaringen van grote vreugde of groot verdriet. Welke ervaringen hebben een grote rol in je leven gespeeld? En hoe hebben deze ervaringen jou én de manier waarop je in het leven staat gevormd?

 

Elke etappe duurt ongeveer 2 uur en heeft een specifiek thema. Het is zeer wenselijk om de gehele reis met één groep te lopen en alle bijeenkomsten aanwezig te zijn. Het eerste thema is: ‘Van waarde zijn – Wat laat zich in jouw contrastervaring als bijzonder waardevol zien?’

 

Voor de andere data, zie de agenda in de Startklank of op de website. Wil je wat meer lezen over het Dialoogspel en de bedenker: theologe Christa Anbeek? Lees dan: https://www.vrijzinnigen.nl/wp-content/uploads/2019/12/Dialoogspel-Zon-en-Maan-Christa-Anbeek-def.pdf

 

Tijd: 13.00u – 15.30u op zondagmiddag (vanaf 12.30u is er een broodje/soep voor wie wil).

Begeleiding: Jeannette den Ouden & Jorn den Hertog

Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om jezelf op te geven, of voor meer informatie.

+