Vieringen tot 1 juni gaan niet door

In verband met het coronavirus en de laatste besluiten van de overheid, heeft het bestuur besloten om de vieringen, overige activiteiten en bijeenkomsten tot 1 juni te annuleren.

Meer informatie over de activiteiten rondom Pasen volgt binnenkort.

Palmpasen en Stille week

palmpasen 2020De diensten zijn geannuleerd. Meer informatie volgt binnenkort.

Palmpasen 2020: Hoor je wat ze zeggen?

Op zondag 5 april vieren we Palmpasen.

In deze viering vertellen drie vrouwen waar ze in geloven en waar ze voor staan.

De kinderen maken Palmpasenstokken en bezoeken de bewoners in Woonzorgcentrum Torckdael.

Voorganger: Jeannette den Ouden

Aanvang: 10.00

Na afloop is er in de binnentuin van de Arboretumkerk een Lentemarkt.

witte donderdag 2020Witte Donderdag 2020: “Blijf hier met mij waken”

Op donderdagavond 9 april gedenken we in de Arboretumkerk de laatste maaltijd van Jezus met zijn vrienden.

U bent van harte uitgenodigd om brood en wijn met ons te delen.

Voorganger: Jeannette den Ouden

Aanvang: 19.30

Liturgisch Concert op Goede Vrijdag 2020 : Leçons de ténèbres van François Couperin

Op vrijdagavond 10 april 2020 klinken in de Arboretumkerk de Leçons de ténèbres (Lessen van schaduwen) van François Couperin (1714).

Uitvoerenden zijn Janet Mol, - sopraan, Jozien Peters - viola da gamba en Dick Meijer – orgel.

De Leçons de ténèbres zijn toonzettingen van de Klaagzangen van Jeremia, die vroeger in de drie dagen voor Pasen werden uitgevoerd.

Het zijn aangrijpende bijbelgedeelten over mensen die zich afwenden van het licht en leven in het duister.

Stille Zaterdag 2020: stilte en meditatie

Op zaterdagavond 11 april staan we stil bij de betekenis van de dood van Jezus.

paasviering 2020Pasen 2020: De steen is weggerold

Op zondag 12 april beginnen we met een “paasjubel” voor jong en oud!

Om half acht in de ochtend ontsteken we in de binnentuin van onze kerk het paasvuur en vieren we rond het vuur dat de nieuwe dag is aangebroken.

We steken de nieuwe paaskaars aan bij het vuur. Daarna ontbijten we samen.

Om 10.00 begint de paasviering.

Voorganger is Jeannette den Ouden. Iedereen is van harte uitgenodigd.

De kinderen zijn welkom bij de Kiezeltjes, Kinder- en Tienerkringen.

Na de viering zijn er eieren die de kinderen ook in de tuin gaan zoeken.

GEANNULEERD Lentemarkt 5 april 2020

lentemarkt

Geannuleerd

Lentemarkt 5 april - maak iets moois!

Op 5 april wordt er een “Lentemarkt” georganiseerd. Het is de bedoeling dat er kramen staan met kinderboeken en speelgoed. Er worden spellen georganiseerd voor kinderen. Ook is er een koffie/koek kraam, een lunchtafel met heerlijke broodjes en ruimte waar het allemaal genuttigd kan worden, hopelijk in een zonnige tuin. En dit is natuurlijk voor alle leeftijden!

GEANNULEERD Lectio Divina over teksten van Etty Hillesum

etty hillesum

GEANNULEERD

Dit voorjaar, 75 jaar na de bevrijding, lezen we in de Lectio Divina teksten van Etty Hillesum.

Dinsdag 11 februari, 10 maart, 14 april, 12 mei 2020

ochtendgroep: 10.00-12.00

avondgroep: 20.00-22.00

Aanmelding Gemeenteweekend in Schoorl-Dopersduin 26 & 27 september 2020

Velen van ons herinneren zich nog het gemeenteweekend in Elspeet: met 150 mensen, jong en oud, gingen wij 2014 op zoek naar wat kleur aan ons leven geeft.

Dit jaar gaan wij opnieuw met z’n allen op pad…… op het pad van Zien, Horen en Verlangen…...naar Dopersduin bij Schoorl.

Voor sommigen van ons voelt dit broederschapshuis, knus en beschermd door het hoogste duin van Nederland, als een tweede thuis tijdens vakantieweken of themaweekenden. Anderen zullen voor het eerst naar dit vriendelijk huis komen, waar de deur uitnodigend open staat voor jong en oud.

Van zaterdag 26 sept (ca 11:00 h) tot zondag 27 sept (ca 14:00 h) gaan wij met elkaar eten, praten, lachen, het klimduin op (en weer af), zingen, vieren en… ja, ook samen afwassen. Er is ruimte voor verdieping en bezinning, maar ook voor verkenning van het terrein en de nabije omgeving. Meer info over het programma van het weekend volgt op een later tijdstip.

Wil je mee en heb je je nog niet opgegeven?

Geef je dan nu op via het bijgaande formulier!

Want, hoe meer zielen hoe meer vreugde!

Heb je vragen?

Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Jantine van de Watering op 06-19354456.