Vieringen tot 1 juni gaan niet door

In de maanden, maart, april en mei zijn de vieringen van de Arboretumkerk elke week anders. Soms zijn er vieringen op papier en/of via de mail, soms is er een filmpje en we gaan in mei zelfs op pelgrimstocht (alleen of in duo’s).

De teksten van de vieringen staan ook op het beschermde deel van de website. Heeft u geen toegang tot de interne website maar wel belangstelling? Als u een mail stuurt naar het secretariaat, ontvangt u de viering per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Zondag 10 mei: Viering op papier per post of per mail verzorgd door de vrijzinnige predikanten van de regio voor de vrijzinnige kerken of afdelingen van Bennekom, Ede, Lunteren, Renkum, Veenendaal en Wageningen.

Zondag 17 mei: Viering op papier per post of per mail, door Jeannette den Ouden. Omdat op het oorspronkelijke programma een Leerhuisdienst stond, zal deze viering ook een dergelijk karakter hebben.

Zondag 24 mei: Viering op papier per post of per mail, door Monique van Zoest.

Zondag 31 mei: Pinksteren. Let op de mail! Dat is nog een geestige verrassing, u en jij worden gevraagd mee te doen!

Er zijn ook andere activiteiten

• De gespreksgroep Table en Talk vindt plaats via Microsoft Teams. We ontmoeten elkaar weer digitaal op 18 mei aanstaande, 20.00.
  • De gespreksgroepen in het kader van het studentenpastoraat vinden plaats via ZOOM. De volgende ontmoeting is op woensdag 6 me aanstaande, 20.00.
  • De verschillende VRIS en MARS-groepen onderhouden digitaal contact met elkaar.
  • Een digitale Bijbelstudiegroep over het boek Jona: vanaf zondag 17 mei aanstaande kunt u hieraan meedoen. Alle deelnemers van de Bijbelstudiegroep krijgen hiervoor een uitnodiging via de mail. Wilt u ook meedoen? Als u een mail stuurt naar het secretariaat, krijgt u de informatie toegestuurd.

En de Jeugd gaat weer van start!

• vuur vrijheid 2020De ouders van de jongste kinderen, de Kiezeltjes, kregen in de laatste week van april via de groepsapp materiaal om thuis te vieren. Als straks de kinderen weer naar school gaan, zullen we starten met vieringen voor de Kiezeltjes op zondagmorgen. Alle ouders worden hierover geïnformeerd.
  • Voor de jeugdgroepen hebben de jeugdwerkers materiaal en activiteiten ontwikkeld. Let op de berichten in de groepsapp!
  • Drek en Joint gaan op zondagavond in hun eigen groepen digitaal chillen, spelletjes doen en in mei met elkaar in gesprek over het thema Vrijheid. Let op de berichten in de groepsapp!

Algemene Doopsgezinde Sociƫteit biedt internetdiensten aan

ADS corona internetvieringenTer vervanging van de kerkdiensten die nu geen doorgang kunnen vinden, zendt de ADS iedere zondag een doopsgezinde viering uit.

De viering wordt in toerbeurt door verschillende doopsgezinde predikanten geleid en uitgezonden via een YouTube kanaal.

Klik hier om naar het Youtube kanaal te gaan.

De viering kan desgewenst op elk moment van de dag gedurende de hele week gevolgd worden.

Tot nu toe zijn deze vieringen gehouden:

- 22 maart 2020 - ds. Annegreet van der Wijk vanuit de Vermaning van de Doopsgezinde Gemeente Bussum-Naarden

- 29 maart 2020 – ds. Jannie Nijwening vanuit de Vermaning van de Doopsgezinde Gemeente Krommenie

- 5 april 2020 - ds. Gerke J. van Hiele vanuit de Vermaning van de Doopsgezinde Gemeente Giethoorn

- 9 april 2020 - ds. Andries Bakker vanuit de Vermaning van de Doopsgezinde Gemeente Blokzijl

- 10 april 2020 - lezing door Hilly Rupp-Gerritsen, de goede Vrijdag Boodschap.

- 12 april 2020 - ds. Alex Noord vanuit de Vermaning van de Doopgezinde Gemeente Haarlem.

- 19 april 2020 - ds. Wieteke van der Molen vanuit Dopersduin, Schoorl.

Aanmelding Gemeenteweekend in Schoorl-Dopersduin 11 & 12 september 2021

Velen van ons herinneren zich nog het gemeenteweekend in Elspeet: met 150 mensen, jong en oud, gingen wij 2014 op zoek naar wat kleur aan ons leven geeft.

In 2021 gaan wij opnieuw met z’n allen op pad…… op het pad van Zien, Horen en Verlangen…...naar Dopersduin bij Schoorl.

Voor sommigen van ons voelt dit broederschapshuis, knus en beschermd door het hoogste duin van Nederland, als een tweede thuis tijdens vakantieweken of themaweekenden. Anderen zullen voor het eerst naar dit vriendelijk huis komen, waar de deur uitnodigend open staat voor jong en oud.

Van zaterdag 11 sept (ca 11:00 h) tot zondag 12 sept (ca 14:00 h) gaan wij met elkaar eten, praten, lachen, het klimduin op (en weer af), zingen, vieren en… ja, ook samen afwassen. Er is ruimte voor verdieping en bezinning, maar ook voor verkenning van het terrein en de nabije omgeving. Meer info over het programma van het weekend volgt op een later tijdstip.

Wil je mee en heb je je nog niet opgegeven?

Geef je dan nu op via het bijgaande formulier!

Want, hoe meer zielen hoe meer vreugde!

Heb je vragen?

Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Jantine van de Watering op 06-19354456.