De kerk aan de Arboretumlaan in Wageningen, bekend als Arboretumkerk Vrijzinnig Op Weg, is het vrijzinnige huis voor mensen met uiteenlopende achtergrond. Vanwege de corona maatregelen zijn 50 mensen in de kerk toegestaan. Opgave via het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie vindt u hier.

De vieringen zijn digitaal te beluisteren via Youtube. Klik op LUISTEREN voor de Youtube kerkradio en op LEZEN om de liturgie te bekijken.

Zondag 5 december:   Luisteren     Lezen

Maria Magdalena in de regio

Op zondag 14 november aanstaande zou in Renkum de traditionele regiozondag van de Vrijzinnige Afdelingen  plaatsvinden.

Het leek de voorgangers van deze afdelingen een goed idee om deze zondag samen voor te bereiden. Helaas kan  de regiozondag dit jaar niet doorgaan.

In plaats daarvan hebben de vier voorgangers een "inspiratieboekje" over Maria Magdalena gemaakt, bedoeld om zelf te lezen of te gebruiken in een gespreksgroep.

We hebben ook een klein filmpje gemaakt over hoe we hebben samengewerkt. Lees het boekje en bekijk het filmpje hier:

Lezen kijken

Hopelijk kunnen we volgend jaar wel weer bij elkaar komen!

Corona maatregelen vanaf 13 nov 2021

Beste allemaal,

We willen dat iedereen zich zoveel mogelijk veilig, beschermd én welkom voelt in onze kerk.

Om de gezondheid van onze leden beter te beschermen in deze tijd van toenemende coronabesmettingen hebben we besloten onze Covid-maatregelen te handhaven en aan te scherpen.

Wat blijft is dat u zich voor een viering moet aanmelden en de aangegeven ingang gebruikt. We komen met maximaal 50 mensen bij elkaar exclusief medewerkers, iedereen geeft zich uiterlijk de vrijdag voor de viering op bij de secretaris, er blijven drie ingangen waar iedereen zijn of haar handen kan ontsmetten, we houden ons in de kerk en de tuinzaal aan de 1,5 meter (behalve voor partners, gezinnen).

We vragen u de mondkapjesplicht na te leven en de mondkapjes te dragen bij binnenkomst en vertrek uit het kerkgebouw en bij verplaatsingen in de kerk, Tuinzaal en andere ruimtes.  Als u zit mag het mondkapje af.  Wanneer u het prettig vindt kunt u uw mondkapje ook tijdens de viering dragen.

Graag uw handen desinfecteren bij binnenkomst en uw jas meenemen in de kerk en onder de stoel leggen.

Er zijn maximaal 4 zangers op het podium.

Er wordt geen fysieke collecte gehouden maar met behulp van mandjes gecollecteerd.

Er wordt niet gezamenlijk koffie gedronken na afloop van de viering.

Wij vertrouwen erop dat iedereen in het kerkgebouw zijn of haar eigen verantwoordelijkheid neemt. De eigen verantwoordelijkheid nemen betekent ook thuis blijven bij Covid-gerelateerde klachten (ook al zijn die minimaal) of als u in aanraking bent geweest met iemand die met Covid is besmet.

Het bestuur en Jeannette

De Arboretumkerk doet mee met Eten met Zin in Wageningen

eten met zin

Update: Vanwege corona maatregelen kan Eten met Zin voorlopig niet doorgaan. We hopen in februari 2022 weer verder te gaan.

Elke eerste donderdag in de maand is bij Thuis (Stationsstraat 32) Eten met Zin in Wageningen. Bedoeld voor iedereen, jong en oud, die zin heeft in een goed gesprek en graag samen eet met anderen. Er zijn lekkere, vers gemaakte soep en broodjes.

We beginnen om  17.30 en sluiten af om 19.30.  Meld je aan op etenmetzin.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kosten: 5 euro

De toren is open

De toren van onze kerk is open voor bezoek. Geniet van het uitzicht vanaf de nieuwe rondgang in de top. En bewonder de werken van ons kunstproject uit de veertigdagentijd.

Let op, vanwege de steile trappen en de pandemie gelden er veiligheidsvoorschriften: maximaal vier bezoekers tegelijk en kinderen onder de twaalf alleen onder begeleiding.

de toren is open

Algemene Doopsgezinde Sociƫteit biedt internetdiensten aan

ADS corona internetvieringenTer vervanging van de kerkdiensten die nu geen doorgang kunnen vinden, zendt de ADS iedere zondag een doopsgezinde viering uit.

De viering wordt in toerbeurt door verschillende doopsgezinde predikanten geleid en uitgezonden via een YouTube kanaal.

Klik hier om naar de online diensten te gaan.

De viering kan desgewenst op elk moment van de dag gedurende de hele week gevolgd worden.