Reserveren is niet nodig. Mocht u behoefte hebben om de 1,5 m te behouden, kunt u zich opgeven via het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (uiterlijk om 18.00u voorafgaande dag) en wordt een plaats gereserveerd.

De vieringen zijn digitaal te beluisteren via Youtube. Klik op LUISTEREN voor de Youtube kerkradio en op LEZEN om de liturgie te bekijken.

Zondag 3 juli 2022:   Luisteren     Lezen

Podcasts over de vreugde en de hoop

In januari 2022 maakte Jeannette den Ouden twee podcasts voor de Arboretumkerk: een tweeluik over vreugde en hoop.

Ze zijn hier te beluisteren.

9 januari 2022 over vreugde

Luisteren  Lezen

23 januari 2022 over hoop

Luisteren Lezen

Elke eerste woensdagmorgen in de maand: koffie en thee in de Tuinkamer van de Arboretumkerk

koffie en thee

Vanaf woensdag 2 februari bent u en ben jij weer van harte welkom in de Tuinkamer van de Arboretumkerk. Tussen 10.00-11.30 kan iedereen binnenlopen voor een kop koffie of thee, een gesprekje of zo maar even aanschuiven.

Lectio Divina voorjaar 2022

de evangelische parelOp dinsdag 8 februari begint  een nieuwe reeks Lectio Divina.

In vier bijeenkomsten lezen we dit voorjaar hoofdstukken uit `De Grote Evangelische Parel`. Dit boek uit 1537 is geschreven door een onbekende schrijfster, waarschijnlijk uit de omgeving van de Moderne Devotie. Het ontleent zijn titel aan een van de parabels van Jezus, over de koopman die alles verkoopt als hij de kostbare parel waar hij al die tijd naar op zoek was, heeft gevonden. Het boek staat vol met gebeden, geestelijke oefeningen en overdenkingen die alle zijn gericht op het hoofdthema van het boek: God zoeken en vinden in onze eigen ziel en daardoor leren lief te hebben zoals God zelf liefheeft. Ondanks dat de schrijfster eeuwen geleden leefde en schreef, kunnen haar teksten ontroeren, raken en inzicht geven in onze eigen weg.

Iedereen is van harte welkom om mee te lezen en te mediteren op dinsdag 8 februari, 8 maart, 12 april en 10 mei. Dat kan in de ochtend van 10. 00-11.45 en de avond van 19.30-21.15 (let op: de avond begint een half uur eerder dan tot nu toe gebruikelijk was). Je kunt in de ochtend of de avond meedoen, in de Tuinzaal of via Zoom.

Maria Magdalena in de regio

Op zondag 14 november zou in Renkum de traditionele regiozondag van de Vrijzinnige Afdelingen plaatsvinden.

Het leek de voorgangers van deze afdelingen een goed idee om deze zondag samen voor te bereiden. Helaas kan  de regiozondag dit jaar niet doorgaan.

In plaats daarvan hebben de vier voorgangers een "inspiratieboekje" over Maria Magdalena gemaakt, bedoeld om zelf te lezen of te gebruiken in een gespreksgroep.

We hebben ook een klein filmpje gemaakt over hoe we hebben samengewerkt. Lees het boekje en bekijk het filmpje hier:

Lezen kijken

Hopelijk kunnen we volgend jaar wel weer bij elkaar komen!

De Arboretumkerk doet mee met Eten met Zin in Wageningen

eten met zin

Update: Vanwege corona maatregelen kan Eten met Zin voorlopig niet doorgaan. We hopen in februari 2022 weer verder te gaan.

Elke eerste donderdag in de maand is bij Thuis (Stationsstraat 32) Eten met Zin in Wageningen. Bedoeld voor iedereen, jong en oud, die zin heeft in een goed gesprek en graag samen eet met anderen. Er zijn lekkere, vers gemaakte soep en broodjes.

We beginnen om  17.30 en sluiten af om 19.30.  Meld je aan op etenmetzin.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kosten: 5 euro

De toren is open

De toren van onze kerk is open voor bezoek. Geniet van het uitzicht vanaf de nieuwe rondgang in de top. En bewonder de werken van ons kunstproject uit de veertigdagentijd.

Let op, vanwege de steile trappen en de pandemie gelden er veiligheidsvoorschriften: maximaal vier bezoekers tegelijk en kinderen onder de twaalf alleen onder begeleiding.

de toren is open

Algemene Doopsgezinde Sociƫteit biedt internetdiensten aan

ADS corona internetvieringenTer vervanging van de kerkdiensten die nu geen doorgang kunnen vinden, zendt de ADS iedere zondag een doopsgezinde viering uit.

De viering wordt in toerbeurt door verschillende doopsgezinde predikanten geleid en uitgezonden via een YouTube kanaal.

Klik hier om naar de online diensten te gaan.

De viering kan desgewenst op elk moment van de dag gedurende de hele week gevolgd worden.