Kerkdienst Youtube streaming en coronaprotocollen opstart fysieke diensten

De kerkdiensten zijn via youtube live te beluisteren. De diensten die zijn geweest, zijn terug te vinden via het ingelogde deel bij overdenkingen.

Corona protocollen fysieke kerkdiensten

Het bestuur heeft zich samen met Jeannette intensief bezig gehouden met hoe we in onze kerkgemeenschap in de komende maanden geleidelijk weer vieringen en andere activiteiten op gang kunnen brengen.

Hieronder volgt een overzicht van het plan, met details voor aanmelding en hoe we daar mee om gaan, gevolgd door het protocol. Als bestuur willen we benadrukken dat (uiteraard) iedereen vrij is om zelf te kiezen of hij/zij wil deelnemen aan deze vieringen. Ook is van belang te weten dat we vanaf 14 juni een nieuwe geluidsinstallatie hebben en dat volgens verwachting daarmee ook de diensten direct beluisterd kunnen worden (ook wel ’streamen’ genoemd). Dus als je, ondanks de maximale (!) voorzorgsmaatregelen die we als bestuur nemen, liever niet naar de kerk komt, dan is dat geen enkel probleem, de vieringen blijven beschikbaar per mail, per post, en tegen die tijd ook direct te beluisteren.

Voor iedereen die zich opgeeft, gelieve vooraf het ‘Corona protocol’ / de richtlijnen rond de vieringen goed door te lezen – zie de laatste Tweeklank en deze zullen binnenkort ook beschikbaar zijn op de website.

Voor alle opgaven voor vieringen hieronder geldt dat als het maximum aantal personen voor deze viering al is bereikt (in Juni 30 mensen, in Juli 50 mensen), u daarmee op de lijst wordt geplaatst van de eerstvolgende viering, tenzij u bij de opgave aangeeft dat niet te willen.

Protocol

Om bovenstaande op een veilige manier te kunnen doen zijn een aantal ‘richtlijnen’ voor ons gedrag van groot belang, als volgt:

Als je je niet helemaal lekker voelt, moet hoesten of anderszins gezondheidsklachten hebt, moet je thuis blijven. Dit zal door een bestuurslid bij de ingang worden geverifieerd .

Er zullen één of meerdere ingang/en en een andere uitgang zijn, en een loop richting, dat wordt vooraf goed voorbereid, gecommuniceerd en duidelijk aangegeven.

Jassen worden mee genomen naar je plaats, niet in de hal ophangen

Bij de ingangen en in de tuinzaal moet iedereen zijn/haar handen desinfecteren, daar staat gel voor gereed.

We blijven op 1.5 meter afstand van elkaar, voorkom dus opstoppingen bij binnenkomst en het verlaten van de kerk - behalve familieleden uit hetzelfde huis

We gaan tot en met de slotdienst nog niet samen zingen.

Mensen mogen alleen op stoelen met een groene sticker zitten. Liturgieën worden door de koster op de stoelen met groene stickers gelegd en niet uitgedeeld. Er worden geen liedboeken gebruikt alle liederen worden in de liturgie afgedrukt.

Na de viering gaat iedereen gelijk naar buiten; hier kan men elkaar eventueel spreken. Er wordt geen koffie in de kerk gedronken.

Na gebruik van toiletten handen wassen, voor het afdrogen van de handen zijn papieren tissues aangeschaft.

Bij de uitgangen staan mandjes voor de collectes.

Algemene Doopsgezinde Sociƫteit biedt internetdiensten aan

ADS corona internetvieringenTer vervanging van de kerkdiensten die nu geen doorgang kunnen vinden, zendt de ADS iedere zondag een doopsgezinde viering uit.

De viering wordt in toerbeurt door verschillende doopsgezinde predikanten geleid en uitgezonden via een YouTube kanaal.

Klik hier om naar de online diensten te gaan.

De viering kan desgewenst op elk moment van de dag gedurende de hele week gevolgd worden.

Aanmelding Gemeenteweekend in Schoorl-Dopersduin 11 & 12 september 2021

Velen van ons herinneren zich nog het gemeenteweekend in Elspeet: met 150 mensen, jong en oud, gingen wij 2014 op zoek naar wat kleur aan ons leven geeft.

In 2021 gaan wij opnieuw met z’n allen op pad…… op het pad van Zien, Horen en Verlangen…...naar Dopersduin bij Schoorl.

Voor sommigen van ons voelt dit broederschapshuis, knus en beschermd door het hoogste duin van Nederland, als een tweede thuis tijdens vakantieweken of themaweekenden. Anderen zullen voor het eerst naar dit vriendelijk huis komen, waar de deur uitnodigend open staat voor jong en oud.

Van zaterdag 11 sept (ca 11:00 h) tot zondag 12 sept (ca 14:00 h) gaan wij met elkaar eten, praten, lachen, het klimduin op (en weer af), zingen, vieren en… ja, ook samen afwassen. Er is ruimte voor verdieping en bezinning, maar ook voor verkenning van het terrein en de nabije omgeving. Meer info over het programma van het weekend volgt op een later tijdstip.

Wil je mee en heb je je nog niet opgegeven?

Geef je dan nu op via het bijgaande formulier!

Want, hoe meer zielen hoe meer vreugde!

Heb je vragen?

Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Jantine van de Watering op 06-19354456.