Welkom op de website van de Arboretumkerk

De kerk aan de Arboretumlaan in Wageningen, bekend als Arboretumkerk Vrijzinnig Op Weg, is het vrijzinnige huis voor mensen met uiteenlopende achtergrond.

De vieringen zijn ook digitaal te beluisteren via Youtube. Klik op LUISTEREN voor de Youtube kerkradio en op LEZEN om de liturgie te bekijken.

 

Zondag 4 december 2022:   Luisteren     Lezen  

 

Bericht

Advent

Eerste Advent en Avondmaal, 27 november, 10.00 uur

Op 27 november is het Eerste Advent. Het woord Advent komt van het Latijnse ‘adventus’ dat ‘komst’ betekent. In de adventsperiode bereiden we ons voor op het kerstfeest, het feest waarbij we de geboorte van Jezus herdenken. Het is een mooie traditie om Advent te beginnen met het vieren van het Avondmaal als teken dat we ons niet alleen voorbereiden op het kerstfeest, maar ook blijven hopen op een mooiere, leefbare wereld waarin mensen naar elkaar omzien en Gods liefde mag stromen.

 

Met het oog op ieders gezondheid zullen we het brood veilig delen en kleine bekertjes voor de wijn gebruiken. Voorganger is Jeannette den Ouden. Het thema is: “Er kwam iemand die door God was gezonden”. U bent harte welkom.

 

Tweede Advent, Meditatieve viering

Op 4 december aanstaande is er weer een Meditatieve viering! Zo dicht op pakjesavond en middenin de adventstijd kan het thema bijna niet anders zijn dan: Verlangen! Kom eens ervaren hoe stilte, mooie muziek en fijne woorden je kunnen inspireren en voeden.

 

Derde Advent

Voorganger in deze viering is Andries Govaart. We zullen vast één van zijn mooie liederen zingen.

 

Screenshot 20221126 175030 OfficeZingen op Vierde Advent

Op de vierde zondag in de Advent zingen we samen liederen voor Advent en Kerst. Laat ons weten welke liederen je het liefst wilt zingen, dan nemen wij ze op in de liturgie. Ook instrumentalisten zijn van harte welkom. Omdat het in deze tijd echt donker is, beginnen we om half elf. Voorganger is Jeannette den Ouden, samen met TG Vieren. Doorgeven van de liederen en of je mee wilt musiceren kan tot en met zondag 11 december bij Maarten Oldenhof: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Kerst

kerst2022Kerstavond 24 december, 21.30u

Komt allen tezamen op kerstavond in de Arboretumkerk, want wat zal het een feest zijn om weer samen als vanouds kerst te vieren! Ons thema is Woord, Licht, Leven. We zingen, musiceren en delen het licht met elkaar. Voorganger is Jeannette den Ouden. Van harte welkom!

 

25 december, Kerstochtenddienst

Iedereen is van harte welkom op 25 december om 10.30 in Arboretumkerk. We luisteren naar het begin van het Johannesevangelie over Woord, Licht en Leven en zingen mooie en vertrouwde kerstliederen. We ontsteken het licht voor ons allen en voor heel de wereld. Na afloop is er koffie met kerststol en tijd om elkaar te ontmoeten in de mooi versierde kerk. Taakgroep Vieren

24 december, Kinderkerstviering

kinderkerst 202217.00-18.00: Kinderkerstviering TG Jeugd

 

Dit jaar luisteren we naar een verhaal over een driftige koning die het echte kerstverhaal wil horen. Maar wat is nu het echte kerstverhaal? Weet jij het? Het blijkt nog niet zo makkelijk om dat te vinden. Zou dat nu aan de verschillende vertellers liggen of aan de koning die niet zo goed kan luisteren?

Hoe dat afloopt kun je horen op 24 december om 17.00 in de Arboretumkerk. Het verhaal wordt verteld en uitgespeeld door jongeren uit onze eigen kerk en we gaan lekker veel kerstliedjes zingen. Hiermee kun je al om 16.45 beginnen. We sluiten af met lekkere chocolademelk en koekjes. Kom je ook? 

Vragen? stuur een mail naar de jongerenwerkers Marlous en Esther: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Tot ziens en groetjes! 

 

 

Corona leeft op, wat doen we hieraan?

Het zal je niet zijn ontgaan dat corona infecties weer toenemen. We ontvingen van het CIO (Interkerkelijk Contact in Overheidszaken) een handreiking over de te nemen maatregelen in kerken in verband met de toename van corona besmettingen. Die hebben we in het bestuur uitgebreid besproken. Vooralsnog leidt dit tot de volgende besluiten en aanbevelingen:

 

  • • Voorop staat dat als je je niet lekker voelt, doe een corona test, of blijf gewoon thuis. Iedere dienst kan ook via stream worden gevolgd.
  • • Voor wie wel wil komen maar zich onzeker voelt in verband met de besmettingen, maken we een aantal plaatsen beschikbaar waar je op afstand van elkaar en van anderen kan zitten. Als je hiervan gebruik wil maken, geef dit dan svp ruim van te voren door aan de secretaris.
  • • Het meest corona riskant van de viering is naar onze mening het koffie drinken waarbij mensen dicht op elkaar staan. We blijven wel koffie schenken, maar het staat uiteraard een ieder vrij om direct na de viering te vertrekken en het koffie drinken over te slaan. Ook het doorgeven van collectezakjes mag je overslaan. Bij dit alles hebben wij respect voor een ieders opvatting.

 

We blijven als bestuur alert en nemen kennis van de aanbevolen maatregelen over corona en daarbij ook de signalen die we krijgen van onze leden en vrienden.

Het bestuur

Elke woensdag tussen de middag: mediteren midden in de week

mediteren in de weekKom op adem en tot rust op woensdagmiddag van 12.00-12.40. Je kunt ook vanuit huis via  Zoom meedoen. 

Je kunt zo binnenlopen, maar wil je op Zoom meedoen, meld je dan aan bij het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan ontvang je de link.

 

Lectio Divina najaar 2022

Op dinsdag 13 september begint een nieuwe reeks Lectio Divina. 

In vier bijeenkomsten lezen we dit voorjaar delen uit het Bijbelboek Jesaja. 

Iedereen is van harte welkom om mee te lezen en te mediteren op de tweede dinsdag van de maand Dat kan in de ochtend van 10. 00-11.45 en de avond op Zoom van  20.00-21.30 

Informatie en begeleiding: Jeannette den Ouden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Vrije vragen

Vrije vragenGespreksgroep Jongvolwassenen (16-29 jaar)

 

Ruimte voor het leven, twijfel, niet weten. Inspiratie en ontmoeting. Stilte of spreken. Een beetje zelf, een beetje samen. Voor iedere jongvolwassene: ruimte voor kleine en grote levensvragen.

Van harte welkom!

 

Wanneer: Elke vierde zondag v.d. maand, 19:30 tot 21:00 uur

Plek: Arboretumkerk, Wageningen

Marlous de Vries – humanistische geestelijk verzorger en jeugdwerker – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (voor meer info en aanmelden)

Elke eerste woensdagmorgen in de maand: koffie en thee in de Tuinkamer van de Arboretumkerk

koffie en thee

 

 

Vanaf woensdag 2 februari bent u en ben jij weer van harte welkom in de Tuinkamer van de Arboretumkerk. Tussen 10.00-11.30 kan iedereen binnenlopen voor een kop koffie of thee, een gesprekje of zo maar even aanschuiven. 

De Arboretumkerk doet mee met Eten met Zin in Wageningen

eten met zin

 

Elke eerste donderdag in de maand is bij Thuis (Stationsstraat 32) Eten met Zin in Wageningen. Bedoeld voor iedereen, jong en oud, die zin heeft in een goed gesprek en graag samen eet met anderen. Er zijn lekkere, vers gemaakte soep en broodjes. 

We beginnen om  17.30 en sluiten af om 19.30.  Meld je aan bij Jeannette den Ouden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,  op etenmetzin.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kosten: 5 euro 

 

De toren is open

De toren van onze kerk is op zondag na de viering open voor bezoek. Geniet van het uitzicht vanaf de nieuwe rondgang in de top. 

 

Let op, vanwege de steile trappen gelden er veiligheidsvoorschriften: maximaal vier bezoekers tegelijk en kinderen onder de twaalf alleen onder begeleiding.

 

de toren is open

+