Bericht

Kerkdienst Youtube streaming en coronaprotocollen opstart fysieke diensten

Kerkdienst via Youtube Live

A.s. zondag 21 juni is de kerkdienst via Youtube Live te beluisteren (video komt misschien in de toekomst).

  

Klik op de volgende link voor de Kerkdienst Arboretumkerk zo 21 juni:

 

Klik hier om de kerkdienst op 12 juli live te beluisteren (10.00 h).  Om 9.30 h begint de live stream met testen. Als je voor 10.00 h klikt, blijf gewoon erbij dan begint de dienst zelf om 10.00 h.

 

Er op opent dan een apart tabblad in je browser met Youtube.

 

Corona protocollen fysieke kerkdiensten

Het bestuur heeft zich samen met Jeannette intensief bezig gehouden met hoe we in onze kerkgemeenschap in de komende maanden geleidelijk weer vieringen en andere activiteiten op gang kunnen brengen. De eerste viering is voorzien voor 14 Juni. Kort daarvoor zullen we als bestuur nogmaals bekijken of het verantwoord is om volgens dit plan te starten, gezien de ontwikkelingen van corona in Nederland en de voorschriften van overheid en RIVM. De maand Juni wordt gezien als een periode waarin we kunnen oefenen met het protocol zodat we in Juli, als we met meer mensen samen mogen komen (max 100 mensen, in onze kerk niet meer dan ongeveer 50) goed voorbereid zijn.

 

Hieronder volgt een overzicht van het plan, met details voor aanmelding en hoe we daar mee om gaan, gevolgd door het protocol. Als bestuur willen we benadrukken dat (uiteraard) iedereen vrij is om zelf te kiezen of hij/zij wil deelnemen aan deze vieringen. Ook is van belang te weten dat we vanaf 14 juni een nieuwe geluidsinstallatie hebben en dat volgens verwachting daarmee ook de diensten direct beluisterd kunnen worden (ook wel ’streamen’ genoemd). Dus als je, ondanks de maximale (!) voorzorgsmaatregelen die we als bestuur nemen, liever niet naar de kerk komt, dan is dat geen enkel probleem, de vieringen blijven beschikbaar per mail, per post, en tegen die tijd ook direct te beluisteren.

 

Te verwachten vieringen en wijze van opgave.

 

Voor iedereen die zich opgeeft, gelieve vooraf het ‘Corona protocol’ / de richtlijnen rond de vieringen goed door te lezen – zie de laatste Tweeklank en deze zullen binnenkort ook beschikbaar zijn op de website. 

 

Voor alle opgaven voor vieringen hieronder geldt dat als het maximum aantal personen voor deze viering al is bereikt (in Juni 30 mensen, in Juli 50 mensen), u daarmee op de lijst wordt geplaatst van de eerstvolgende viering, tenzij u bij de opgave aangeeft dat niet te willen.

 

31 mei Pinksteren

Pinsteren is een feest van samen. Vanaf zaterdagavond vindt u het boekje en een link naar het filmpje op de website.

 

Op 7 juni is er een wandeling en een papieren viering met een gespreksonderwerp, dat zal gaan over een terugblik over het vorige jaar thema. Hierover komt nog nader bericht.

 

In de viering op 14 juni gaat Jeannette den Ouden voor. 

U kunt u zich voor deze viering opgeven tot vrijdag 12 juni 18.00 uur bij het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Geeft u s.v.p aan met hoeveel personen u denkt te komen?

Heeft u zich opgegeven en kunt u toch niet komen, wilt u dan uw afmelding doorgeven vóór vrijdag 12 juni om 18.00 uur. Op de vrijdag voorafgaand aan de viering ontvangt u rond 20.00 uur een mail met uw definitieve aanmelding en bij welke ingang van de kerk u wordt verwacht. 

 

In de viering op 21 juni gaat Tjalling Kindt voor.

U kunt zich voor deze viering opgeven tot vrijdag 19 juni 18.00 uur bij het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Geeft u s.v.p aan met hoeveel personen u denkt te komen?

Heeft u zich opgegeven en kunt u toch niet komen, wilt u dan uw afmelding doorgeven vóór vrijdag 19 juni om 18.00 uur. Op de vrijdag voorafgaand aan de viering ontvangt u rond 20.00 uur een mail met uw definitieve aanmelding en bij welke ingang van de kerk u wordt verwacht.

 

In de viering van 28 juni gaat Jeannette den Ouden voor.

U kunt zich voor deze viering opgeven tot vrijdag 26 juni 18.00 uur bij het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Geeft u s.v.p aan met hoeveel personen u denkt te komen?

Heeft u zich opgegeven en kunt u toch niet komen, wilt u dan uw afmelding doorgeven vóór vrijdag 26 juni om 18.00 uur. Op de vrijdag voorafgaand aan de viering ontvangt u rond 20.00 uur een mail met uw definitieve aanmelding en bij welke ingang van de kerk u wordt verwacht.

 

Op 5 juli is een zomerpelgrimage, nader bericht hierover volgt.

 

Op 12 juli is de slotviering en gaat Jeannette den Ouden voor.

U kunt zich voor deze viering opgeven tot vrijdag 10 juli 18.00 uur bij het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Geeft u s.v.p aan met hoeveel personen u denkt te komen?

Heeft u zich opgegeven en kunt u toch niet komen, wilt u dan uw afmelding doorgeven vóór vrijdag 10 juli om 18.00 uur. Op de vrijdag voorafgaand aan de viering ontvangt u rond 20.00 uur een mail met uw definitieve aanmelding en bij welke ingang van de kerk u wordt verwacht.

 

Protocol

 

Om bovenstaande op een veilige manier te kunnen doen zijn een aantal ‘richtlijnen’ voor ons gedrag van groot belang, als volgt:

Als je je niet helemaal lekker voelt, moet hoesten of anderszins gezondheidsklachten hebt, moet je thuis blijven. Dit zal door een bestuurslid bij de ingang worden geverifieerd .

Er zullen één of meerdere ingang/en en een andere uitgang zijn, en een loop richting, dat wordt vooraf goed voorbereid, gecommuniceerd en duidelijk aangegeven. 

Jassen worden mee genomen naar je plaats, niet in de hal ophangen

Bij de ingangen en in de tuinzaal moet iedereen zijn/haar handen desinfecteren, daar staat gel voor gereed.

We blijven op 1.5 meter afstand van elkaar, voorkom dus opstoppingen bij binnenkomst en het verlaten van de kerk - behalve familieleden uit hetzelfde huis

We gaan tot en met de slotdienst nog niet samen zingen. 

Mensen mogen alleen op stoelen met een groene sticker zitten. Liturgieën worden door de koster op de stoelen met groene stickers gelegd en niet uitgedeeld. Er worden geen liedboeken gebruikt alle liederen worden in de liturgie afgedrukt. 

Na de viering gaat iedereen gelijk naar buiten; hier kan men elkaar eventueel spreken. Er wordt geen koffie in de kerk gedronken.   

Na gebruik van toiletten handen wassen, voor het afdrogen van de handen zijn papieren tissues aangeschaft.   

Bij de uitgangen staan mandjes voor de collectes.

+