Kerkdienst Youtube streaming en coronaprotocollen opstart fysieke diensten

De kerkdiensten zijn via youtube live te beluisteren. Op de homepage staat de actuele link om te luisteren en de liturgie/overdenking te lezen.

De diensten die zijn geweest, zijn terug te vinden via het ingelogde deel bij overdenkingen.

Corona protocollen fysieke kerkdiensten

Het bestuur heeft zich samen met Jeannette intensief bezig gehouden met hoe we in onze kerkgemeenschap in de komende maanden geleidelijk weer vieringen en andere activiteiten op gang kunnen brengen.

Hieronder volgt een overzicht van het plan, met details voor aanmelding en hoe we daar mee om gaan, gevolgd door het protocol. Als bestuur willen we benadrukken dat (uiteraard) iedereen vrij is om zelf te kiezen of hij/zij wil deelnemen aan deze vieringen. Ook is van belang te weten dat we vanaf 14 juni een nieuwe geluidsinstallatie hebben en dat volgens verwachting daarmee ook de diensten direct beluisterd kunnen worden (ook wel ’streamen’ genoemd). Dus als je, ondanks de maximale (!) voorzorgsmaatregelen die we als bestuur nemen, liever niet naar de kerk komt, dan is dat geen enkel probleem, de vieringen blijven beschikbaar per mail, per post, en online te beluisteren.

Voor iedereen die zich opgeeft, gelieve vooraf het ‘Corona protocol’ / de richtlijnen rond de vieringen goed door te lezen – zie de laatste Tweeklank en deze zullen binnenkort ook beschikbaar zijn op de website.

Voor alle opgaven voor vieringen hieronder geldt dat als het maximum aantal personen voor deze viering al is bereikt (in juli 50 mensen), u daarmee op de lijst wordt geplaatst van de eerstvolgende viering, tenzij u bij de opgave aangeeft dat niet te willen.

Protocol

Om bovenstaande op een veilige manier te kunnen doen zijn een aantal ‘richtlijnen’ voor ons gedrag van groot belang, als volgt:

Als je je niet helemaal lekker voelt, moet hoesten of anderszins gezondheidsklachten hebt, moet je thuis blijven. Dit zal door een bestuurslid bij de ingang worden geverifieerd .

Er zullen één of meerdere ingang/en en een andere uitgang zijn, en een loop richting, dat wordt vooraf goed voorbereid, gecommuniceerd en duidelijk aangegeven.

Jassen worden mee genomen naar je plaats, niet in de hal ophangen

Bij de ingangen en in de tuinzaal moet iedereen zijn/haar handen desinfecteren, daar staat gel voor gereed.

We blijven op 1.5 meter afstand van elkaar, voorkom dus opstoppingen bij binnenkomst en het verlaten van de kerk - behalve familieleden uit hetzelfde huis

We gaan tot en met de slotdienst nog niet samen zingen.

Mensen mogen alleen op stoelen met een groene sticker zitten. Liturgieën worden door de koster op de stoelen met groene stickers gelegd en niet uitgedeeld. Er worden geen liedboeken gebruikt alle liederen worden in de liturgie afgedrukt.

Na de viering gaat iedereen gelijk naar buiten; hier kan men elkaar eventueel spreken. Er wordt geen koffie in de kerk gedronken.

Na gebruik van toiletten handen wassen, voor het afdrogen van de handen zijn papieren tissues aangeschaft.

Bij de uitgangen staan mandjes voor de collectes.