Welkom op de website van de Arboretumkerk

De kerk aan de Arboretumlaan in Wageningen, bekend als Arboretumkerk Vrijzinnig Op Weg, is het vrijzinnige huis voor mensen met uiteenlopende achtergrond.
Reserveren is niet nodig. Mocht u behoefte hebben om de 1,5 m te behouden, kunt u zich opgeven via het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (uiterlijk om 18.00u voorafgaande dag) en wordt een plaats gereserveerd. 

De vieringen zijn digitaal te beluisteren via Youtube. Klik op LUISTEREN voor de Youtube kerkradio en op LEZEN om de liturgie te bekijken.

 

Zondag 3 juli 2022:   Luisteren     Lezen  

 

Bericht

spiritualiteit

Naast alle ruimte voor persoonlijke levensoriëntatie en eigenheid hebben we ook een poging gedaan om iets te zeggen over wat wij gemeenschappelijk hebben. Dit is verwoord in een vergezicht en in zeven kernwoorden:

 

Vertrouwen, verwondering en veerkracht zeggen iets over geloven.

 

Vrijheid en verbondenheid zeggen iets over hoe we met elkaar omgaan.

 

Verantwoordelijkheid en vredelievendheid zeggen iets over hoe we in de wereld staan. Samen kunnen we een verschil maken en bijdragen aan een vreedzame en duurzame samenleving.

 

Verwoorden wat je beweegt en Volwassenendoop

 

Waar geloof je in? Of: in wie? Waar twijfel je over? Wat beweegt je en waar sta je voor? In de Arboretumkerk kan wie wil een persoonlijke tekst over zijn of haar geloof of levensbeschouwing schrijven. De voorbereiding daarvan vindt plaats in kleine gespreksgroepen. De tekst kan een persoonlijk document blijven of als geloofsbelijdenis in een viering worden uitgesproken. Ook is het mogelijk om na het uitspreken van deze belijdenis gedoopt te worden. Voor meer informatie hierover bent u welkom bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

+