De kerk aan de Arboretumlaan in Wageningen, bekend als Arboretumkerk Vrijzinnig Op Weg, is het vrijzinnige huis voor mensen met uiteenlopende achtergrond. Vanwege de corona maatregelen zijn 50 mensen in de kerk toegestaan. Opgave via het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie vindt u hier.

De vieringen zijn digitaal te beluisteren via Youtube. Klik op LUISTEREN voor de Youtube kerkradio en op LEZEN om de liturgie te bekijken:

Zondag 19 september:   Luisteren         Lezen

Beleidsplan Arboretumkerk

Het actuele beleidsplan van de Arboretumkerk 2018-2022 vindt u hier.

Geschreven: maandag 01 February 2016 20:11

boom ZWVerscheidenheid

Jong, piepjong, oud en stokoud
en alles er tussen in..
Wat is hun achtergrond?
Van humanist tot christelijke gereformeerd
van doopsgezind tot katholiek
van activist tot ingetogen vroom

Allemaal mensen.

Geschreven: dinsdag 23 June 2015 22:21

boom ZWSpiritualiteit

Een lastig woord.
Spiritualiteit begint met verwondering
Aan iedereen is het gegeven vanaf het begin
Het vraagt om aangeraakt te worden
Pas dan kan het zich ontwikkelen
Dan helpt het je je leven vorm te geven

Spiritualiteit gaat over het vormgeven van het ‘gewone’ leven.

Geschreven: dinsdag 23 June 2015 22:20

boom ZWStilte

Stil worden
Stil vallen
Stil staan
Samen stil zijn
Weg van al het lawaai

Je hoort pas echt.. als het stil wordt.

Geschreven: dinsdag 23 June 2015 22:18

boom ZWSchaduw

Is er plaats voor schaduw in het leven?
Een plaats waar het leven ook lastig mag zijn?
Waar angst voor vrijheid
of voor leegte er mag zijn?
Het is het laatste niet ..
En.. jij bent de enige niet.

Schaduw hoort bij het leven, ermee omgaan ook.

Geschreven: dinsdag 23 June 2015 22:16

boom ZW

Een lastig woord.
Spiritualiteit begint met verwondering
Aan iedereen is het gegeven vanaf het begin
Het vraagt om aangeraakt te worden
Pas dan kan het zich ontwikkelen
Dan helpt het je je leven vorm te geven

Spiritualiteit gaat over het vormgeven van het ‘gewone’ leven.

Geschreven: dinsdag 23 June 2015 22:14

boom ZWStilte

Stil worden
Stil vallen
Stil staan
Samen stil zijn
Weg van al het lawaai

Je hoort pas echt.. als het stil wordt.

Geschreven: dinsdag 23 June 2015 22:14

boom ZWVerbondenheid

Verbonden zijn met jezelf
Verbonden zijn met de ander
Verbonden zijn met God
Het één staat niet los van het ander

Leven wint aan diepte door verbondenheid.

Geschreven: dinsdag 23 June 2015 22:11

activiteiten

Tijdens de vieringen op de 2e en 4e zondag van de maand zijn er aparte kringen voor kleuters en oudere kinderen. Daarnaast is er tijdens deze vieringen ook oppas voor de allerkleinsten.

Naast de zondagse vieringen is er een ruim aanbod aan bijeenkomsten voor jongeren, studenten en volwassen met aandacht voor ontmoeting, verdieping en inspiratie.

Geschreven: donderdag 18 June 2015 15:43

Volwassenen

Naast de zondagse vieringen is er een ruim aanbod aan bijeenkomsten voor volwassenen. Het zijn plaatsen waar geleerd en gedeeld wordt. Het gaat om hoofd en hart. Altijd is er ruimte jouw levensverhaal te verbinden met andere verhalen. Sleutelwoorden voor al ons groepswerk zijn ontmoeting, verdieping en inspiratie.

VRIS-groepen (Vrouwen Reflectie Inspiratie Samenkomst)

Er zijn VRIS-groepen voor vrouwen tussen de 30 en de 95 jaar. Zij komen in generatie-groepen samen. Er is ook een VRIS-mix groep waarin vrouwen van verschillende leeftijden samenkomen. Vanuit verschillende invalshoeken worden levensthema’s verkend en verdiept. VRIS is: Tijd voor jezelf, je laten verrassen, deelgenoot worden.

MARS-groepen (Mannen Actief in Reflectie en Spiritualiteit)

Ook de mannen in onze gemeente komen in verschillende leeftijdsgroepen bij elkaar. MARS is: Tijd voor traditie en reflectie, eigen inzichten en ervaring.

Bijbelkring

Tien keer per jaar op de eerste donderdag van de maand is er een gesprek rond een Bijbeltekst of notie. We lezen gedurende enkele maanden een Bijbelboek, dat we in overleg met elkaar uitkiezen We hebben oog voor het eigene van de teksten, de bijbelhistorisch en theologische achtergronden en dwarsverbanden en maken geregeld doorkijkjes naar het heden.

Leerhuisgroep

De leerhuiskring is een op studie-en gespreksgroep. De deelnemers komen maandelijks samen rond een van te voren gelezen tekst.

Literatuurkring

De literatuurkring bespreekt twee keer per jaar een boek. Het betreft veelal een actuele roman. De titels worden in gezamenlijk overleg gekozen. De data staan vermeld in de agenda.

Inspiratieavonden

Maandelijks is er een inspiratieavond voor iedereen die geïnteresseerd is en/of voor mensen die voor een VRIS/MARSgroep inspiratie zoeken. De thema’s en data staan vermeld in de agenda

Kunst en poëzie

Op vier woensdagmiddagen kijken we samen in alle rust naar kunst of lezen we poëzie. We wisselen kijk- en leeservaringen uit en laten ons inspireren door de schoonheid van de beelden en de teksten.

Lectio Divina

Op de tweede dinsdag van de maand lezen we volgens de eeuwenoude Lectio Divina teksten uit de Bijbel of van mystici. Er is een ochtend en een avondgroep. De data staan vermeld in de agenda.

Meditatie midden in de week

Op woensdag midden in de week kunt u even op adem komen en meedoen aan mindfulnessmeditatie in de kosterij. Van harte welkom tussen 11.30-12.15. Elke week, behalve schoolvakanties.

Geschreven: woensdag 01 April 2015 23:19