Welkom op de website van de Arboretumkerk

De kerk aan de Arboretumlaan in Wageningen, bekend als Arboretumkerk Vrijzinnig Op Weg, is het vrijzinnige huis voor mensen met uiteenlopende achtergrond.

 

U bent van harte welkom bij onze vieringen. Deze zijn ook digitaal te beluisteren via Youtube. Klik op LUISTEREN voor de Youtube kerkradio en op LEZEN om de liturgie te bekijken.

 

 

 

Zondag 7 juli 2024 :   Luisteren     Lezen  

 

Bericht

Waar ben je?

stone tower 3280616 1280Ons jaarthema lijkt een vraag die gemakkelijk te beantwoorden is met “Hier!” Of: “in de trein” of “in de tuin”.  

Minder alledaags wordt de vraag “Waar ben je?” als het gaat om waar je nu staat in jouw leven. Waar kom je en waar ga je naar toe? En wat betekent dat voor wie je bent geworden en voor wat je doet? Of juist niet (meer) doet? 

“Waar ben je?” is ook een existentiële vraag. Waar ben jij als het erop aan komt? Waar sta je voor als je gevraagd wordt om je uit te spreken of ergens voor in of misschien wel voor op te staan? Waar ben je als je geroepen wordt door de Eeuwige of door wat voor jou het meest kostbare en waardevolle is jouw leven is? 

“Waar ben je?” gaat over een mens te zijn op aarde, voor en met alle andere levende wezens en met God. Een mens te zijn die luistert en antwoordt: “Hier ben ik!” Of: “Hier zijn wij!”

 

+